Klorinjeksjon – ny pumpe til leie

Tidligere har klorinjeksjonpumper vært kjent for å feile ofte. De har vært produsert i plastikk som blir nedbrutt av kloren, dette vil da føre til stans eller lekkasjer. Det kan ta alt fra uker til noen måneder før de havarerer, men vår erfaring med disse pumpene var dårlig. Vi vet at kloren våre kunder bruker er sterk og det er farlig å komme i kontakt med den. Derfor ønsket vi ikke lenger å leie ut pumper som viser seg å være farlige for brukerne og lite stabile. Vi hadde heller ikke kjennskap til noen andre utleiefirma som produserte klorinjeksjonpumper der holdbarhet og sikkerhet var bedre. På bakgrunn av dette satte vi i gang utvikling av en ny type pumpe til klorinjeksjon.

Sikkerhet og forutsigbarhet

Vi jobbet sammen med Statoil for å lage den første klorinjeksjonpumpen. Vi fant ut at den måtte lages i Titanium og Hastelloy C da disse metallene ikke blir nedbrutt av klor. Ingen av av delene som kommer i kontakt med klor er i plastikk. Dette gjør at levetiden på denne pumpen er betraktelig høyere enn tidligere, og kundene våre får en mer forutsigbar og tryggere hverdag. For å sikre pumpen har vi i tillegg dekket den med plater i pleksiglass og montert et drypp-trau i bunn av pumpen.

På grunn av krystallisert klor som kan ødelegge pakningen i stempelpumper har vi valgt å endre til diafragma pumpe i Hastelloy C. Disse pumpene har diafragma i PTFE (Polytetrafluoreten).

Dette er en frekvensdrevet pumpe som gjør det mulig å justere motor-turtall og det er også mulig å justere slaglengde på diafragmaet for å kunne oppnå riktig mengde.

Tilbakemelding fra Statoil hammerfest på denne type pumpe

Vi startet injisering først med luftdrevne membran pumper, som hadde liten levetid( alt fra dager til timer) pga partikler i klor.  Vi hadde tett dialog med Proserv, og fikk laget en prototype på injeksjonpumpe med elektrisk dreven membranpumpe. Denne skidden var levert i titan , med tank/skyllekar på topp, pulsdemper og justerbar flow mellom 0-100 liter. Det var en  ny hverdag å ha denne i drift hos oss. Plug and play meget robust og ingen ting å sette fingeren på.

De har også hatt en upåklagelig service, og har virkelig levert et godt produkt.

Martin Arnesen
Senior Engineer Operations, SNO PROD SUP, Statoil ASA

Her finner du datablad til våre klorinjeksjonpumper.